Com evitar la mala olor de l

Arriba el bon temps i amb ell les altes temperatures en alguns moments del dia. Per això ens veiem en la necessitat quan anem en cotxe de posar l'aire condicionat, i en molts casos, ens portem la sorpresa que desprèn una mala olor. Això és normal sobretot en cotxes que tenen diversos anys, però té fàcil solució.

Quan l'aire passa pel filtre de l'habitacle o el filtre de pol·len, el mal ús del sistema o el seu inadequat manteniment serà el que generi males olors. Entre els principals factors que provoquen la mala olor estan la brutícia, els àcars i els bacteris que es generen en els conductes i que amb ajuda de la condensació i de la humitat acaben provocant un brou de cultiu ideal perquè es produeixin aquestes males olors.

Al final ens trobem amb què una cosa va entrellaçada amb una altra, el peix que es mossega la cua. La humitat de la qual parlàvem acaba xopant el filtre de l'aire i si aquest no el canviem amb regularitat pot generar mala olor. Recorda que és l'encarregat de filtrar l'aire que entra al cotxe, si no té un bon manteniment, apareixeran fongs, floridura i microorganismes que es quedaran dins del sistema. Però també influiran factors ambientals i humans. Els vapors orgànics, fibres o pols en suspensió que en descompondre's generen mala olor, o la mala higiene dins de l'habitacle que fa que quan usem l'aire condicionat, aquest capti aire de l'interior.

Per a què això no ens ocorri i per tenir el nostre cotxe en perfecte estat, inclòs el seu aire condicionat, el millor és usar el sistema de climatització durant tot l'any. Així provocarem l'evaporació d'aquesta humitat per evitar obstruccions en els conductes. I el més important per evitar les males olors és canviar els filtres de l'habitacle amb regularitat. Depèn del tipus d'ambient on visquis, com més pols i més contaminació i brutícia hi hagi més vegades hauràs de canviar-lo. Utilitzar l'aire condicionat amb moderació és fonamental, com més normal sigui la temperatura menys condensació apareixerà en el sistema.

Volver al listado