Volkswagen, 15 anys formant conductors

Al llarg dels últims 15 anys, Volkswagen ha realitzat un rigorós treball de formació a través de l'escola, amb la qual ha ajudat a prop de 22.000 conductors. Per a Laura Ros, directora de Volkswagen, celebrar aquest aniversari suposa una satisfacció, ja que "el Volkswagen Driving Experience és un projecte estratègic per a la marca amb el qual hem establert un compromís a llarg termini amb la seguretat vial".

Des dels seus inicis al 2003, el Volkswagen Driving Experience ha crescut i evolucionat fins a oferir un ampli programa amb diversos cursos dirigits a tot tipus de conductors en funció del seu nivell i experiència, i del tipus de terreny sobre el qual es realitza el curs. Així, els participants tenen l'oportunitat de rodar en circuit i millorar la seva tècnica de conducció, realitzar rutes Off-Road o aprendre a utilitzar els sistemes d'assistència i les tecnologies que incorporen els models de la marca.

Avui dia, el Volkswagen Driving Experience és un projecte obert a clients i no clients de la marca que compta en el seu programa amb tres tipus de cursos: el Race Tour (gratuït) i les Escoles R i 4Motion (de pagament), que no tenen fi lucratiu i estan subvencionats en part molt important per a la marca.

El Race Tour, curs que va donar origen a l'escola de conducció, segueix sent una cita molt important al calendari de la marca. En aquest curs es posa especial èmfasi a la tecnologia i la innovació amb l'objectiu que els conductors vegin de quina manera els assistents que equipen els vehicles poden ajudar-los en el seu dia a dia i augmentar la seva seguretat al volant.

L'Escola R, que va néixer al 2014 amb l'objectiu d'ampliar l'oferta formativa, és un curs en què es posa el focus sobre diverses tècniques de conducció segures adaptades al nivell del conductor. L'Escola R compta des del 2016 amb un curs -l'Escola R Junior- específicament dissenyat per a joves amb menys de dos anys de carnet, ja que els conductors compresos en aquesta franja d'edat representen un grup de risc per la seva escassa experiència al volant. A l'Escola R Junior, la càrrega formativa no només incideix en tècniques de conducció segures, sinó en la conscienciació sobre els perills de l'ús del mòbil o del consum d'alcohol i drogues al volant.

En relació amb la conscienciació dels conductors, Volkswagen va llançar al 2017 una web sèrie amb consells de Seguretat Vial de la mà de Luis Moya. En ella, mitjançant vídeos informatius d'1 minut de durada, s'incidia en diversos aspectes que anaven des de la importància de la posada a punt del cotxe, la pressió de les rodes, la disposició de l'equipatge en l'habitacle o la importància de delegar en el copilot accions tan bàsiques com la manipulació de la ràdio o del navegador.
Finalment, l'Escola 4Motion, sota la qual s'engloben els cursos que es realitzen fora d'asfalt, té com a objectiu ensenyar als alumnes a treure el màxim partit a la tracció 4Motion i als sistemes de seguretat del vehicle.

La propera cita del Volkswagen Driving Experience serà en el Circuit de Xest, on es celebrarà l'Escola R el 28 de juny i el Race Tour el dia 29. Després del descans estival, el programa tornarà amb l'Escola 4Motion a la Serra de Madrid els dies 20 i 21 d'octubre. Més endavant, l'escola de conducció visitarà Montmeló amb el Race Tour els dies 28 i 29 de novembre i amb l'Escola R l'1 de desembre.

Tots aquells conductors que vulguin participar a l'Escola R o l'Escola 4Motion poden adquirir la seva plaça a través de la web Volkswagen Driving Experience. En el cas del Race Tour, els conductors poden aconseguir una plaça de manera gratuïta a través del sorteig que es realitza a la web.

Volver al listado