Agost registra un 48,7% de creixement de les matriculacions, amb 107.692 unitats

Agost aconsegueix un increment de les entregues de turismes i tot terrenys del 48,7% respecte del mateix període de l'any passat, fins a les 107.692 unitats, amb els mateixos dies laborables que en el mateix mes de l'any passat. El canvi en la normativa de mesurament d'emissions WLTP, que va entrar en vigor per a tots els cotxes matriculats el passat dia 1 de setembre, ha provocat un increment excepcional de les vendes per a un mes d'agost, tradicionalment més fluix en matriculacions, gràcies a les polítiques comercials més beneficioses per treure els estocs de vehicles homologats amb l'anterior normativa.

Els vuit primers mesos de l'any tanquen amb un creixement del 14,6%, fins a les 973.542 unitats respecte el mateix període any anterior. Tots els canals van registrar creixements de doble dígit, si bé són les empreses les que més brillen amb un creixement del 85,7% en el mes d'agost.

MATRICULACIONS PER CANALS

El canal de particulars ha registrat a l'agost un total de 57.457 matriculacions, fet que suposa un creixement del 27% en comparació al mateix mes de l'any passat. En l'acumulat de gener a agost de 2018, les matriculacions en aquest canal de venda aconsegueixen les 461.135 unitats, el què es tradueix en una pujada de l'11,4%.

El canal d'empreses ha tancat agost amb 43.730 comercialitzacions, la qual cosa suposa una pujada del 85,7% respecte al mateix mes de 2017. És el canal que més puja en el mes d'agost, superant al de llogadores. En els primers vuit mesos de 2018, les empreses van matricular 299.175 turismes, amb un creixement del 24,2%.

Pel que fa al mercat de llogadores, aquest va registrar 6.505 lliuraments a l'agost, un creixement del 81,5%. No obstant això, en el còmput general de l'any, els llogadores registren un increment del 9,4%, fins a les 213.232 unitats, menys que el canal d'empreses.

Volver al listado